Att lilla Överlida har blivit något av textilbandens Mecka är naturligtvis ingen tillfällighet. Just textil är hela bygdens DNA. Men allt det där, lika lite som att vi har funnits i över 70 år, spelar ingen roll. Vi är aldrig bättre än vår senaste leverans. Då syftar vi inte enbart på produkternas kvalitet utan också på vår kompetens och det personliga bemötandet. Hållbarheten på våra produkter är lång, våra kundrelationer längre.

Erfarna ägare

Erfarna ägare

Ägarna Christer Andersson och Magnus Wahlgren har god kännedom om företaget och dess historia. Båda har lång erfarenhet från såväl branschen som från Texrep. Något de har stor nytta av när allt fokus nu ligger på framtiden.

Hängivna medarbetare

Hängivna medarbetare

Medarbetarna är vår viktigaste resurs och företagets hjärta. Många av dem är dessutom knutna till orterna Överlida och Sjuntorp och brinner för bolaget. Det engagemang de visar syns och känns i varje leverans. En entusiasm som smittar av sig långt utanför Sveriges gränser.

Överlida är Texrep

Överlida är Texrep

Det finns de som skämtsamt påstår att Överlida är detsamma som Texrep. Så är det naturligtvis inte, även om vi finns på fyra olika platser på den förhållandevis lilla orten. Här finns lugnet och närheten till det mesta, till exempel en internationell flygplats.

I Sjuntorp sedan 1813

I Sjuntorp sedan 1813

Redan 1813 grundades vår anläggning i Sjuntorp. Ett gammalt brukssamhälle med en anrik historia där adliga namn som Oxenstierna och Natt och Dag figurerat. Här tillverkar vi främst vävda band för industrin. Vi har också ett eget färgeri vilket skapar möjligheter och gör oss flexibla.

Vi finns också i Lettland

Vi finns också i Lettland

Vad många inte känner till är att vi också har ett dotterbolag i Lettland. Det sortiment de erbjuder är snarlikt vårt med några undantag. De verkar under vårt namn men har egen tillverkning, säljorganisation och ledning.